pondělí 26. března 2012

Čokoládový ježek

3 vejce
175 g cukru
3 lžíce rumu
1 balíček vanilkového cukru
1 špetka soli
200 g polohrubé mouky
150 g měkkého másla
3 žloutky
3 lžíce kakaa
3 lžíce moučkového cukru
50 g půlených mandlí
100 g čokoládové polevy


Recept je pro 8 kousků. Doba pečení ježka je 45 minut na 175 °C.
Pokud nemáte formu ježka, použijte dortovou formu a upečené piškotové těsto přiřízněte do žádaného tvaru.

Z bílků ušlehejte tuhý sníh, zašlehejte do něj 100 g cukru. Utřete 3 žloutky, 75 g cukru, rum, vanilkový cukr a sůl do pěny. Střídavě přidávejte sníh z bílků a prosátou mouku, těsto vařečkou opatrně obracejte.
Těsto pečte v tukem vymazané a moukou vysypané formě. Upečené těsto nechte vychladnout. Nařežte vodorovné pláty.
Máslo utřete s moučkovým cukrem a žloutky, přidejte špetku soli, kakao. Krémem potřete piškotové pláty a ježka opět sestavte.
Hotovou čokoládovou polevu nechte rozehřát ve vodní lázni. Do ježka zapíchejte rozpůlené mandle a zalijte čokoládovou polevou.

Na ozdobu ježka počítejte 1 lískový oříšek, 2 bílé a 2 modré lentilky, které vtlačíte jako tlamičku a očička do vlhké polevy.




Žádné komentáře:

Okomentovat