pátek 23. března 2012

Duhový zmrzlinový dort

600 ml čokoládové zmrzliny
600 ml jahodové zmrzliny
600 ml vanilkové zmrzliny
600 ml mátové zmrzliny s čokoládovou rýží
15 zázvorových sušenek
60 g změklého másla
425 g vypeckovaných třešní z kompotu
60 g nasekaných jader vlašských ořechů

16 porcí
Na přípravu počítejte 2 hodiny (a dobu na zmrazení).

Zmrzliny nechte v chladničce změknout.

Zatím válečkem rozdrťte sušenky vložené do polypropylenového sáčku. Sušenky můžete rovněž rozdrtit v mixéru.

Do rozkládací formy na dort o průměru 23 cm dejte rozdrcené sušenky a máslo, rukou zpracujte a přitlačte na dno formy. Nechte ztuhnout asi 10 minut v mrazničce.

Na povrch směsi z drobtů rozprostřete čokoládovou zmrzlinu a dejte do mrazničky asi na 15 minut, aby zmrzlina trochu ztuhla.

Na vrstvu čokoládové zmrzliny rozetřete mátovou zmrzlinu, na ni položte okapané třešně.

Formu dejte znovu do mrazničky, aby zmrzlina a třešně trochu ztvrdly.

Na vrstvu třešní rozetřete špachtlí rovnoměrně jahodovou zmrzlinu.

Formu znovu dejte na 15 minut do mrazničky, aby zmrzlina ztvrdla. Na jahodovou zmrzlinu naneste vrstvu vanilkové zmrzliny. Povrch posypejte sekanými ořechy. Přikryjte a nechte důkladně zmrazit.

Před podáváním ponořte nůž do vařící vody a okolo bočního dílu uvolněte zmrzlinový dort. Boční díl formy odstraňte a dort nechte stát v pokojové teplotě asi 10 minut, aby se lépe krájel.


Žádné komentáře:

Okomentovat